ΑΘΗΝΑ
20:39
|
06.05.2024
Φουρτούνες προμηνύει για τον Τζόνσον η αποψινή εσωκομματική ανταρσία με αφορμή τα μέτρα περιορισμού των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πέτυχε, με 369 ψήφους υπέρ και 126 κατά, την έγκριση των έκτακτων μέτρων περιορισμού μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού χάρη στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς. Εάν περίμενε από το κόμμα του απόψε θα βρισκόταν αντιμέτωπος αφενός με την απόρριψη των νέων μέτρων και αφετέρου μπροστά στην έναρξη μίας πιθανής διαδικασίας (εκούσιας ή ακούσιας) αποχώρησης από τον πρωθυπουργικό θώκο και την ηγεσία των Συντηρητικών.

Αιτία; Οι 96 Συντηρητικοί βουλευτές (ανάμεσά τους αρκετοί υποστηρικτές της πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος Τερέζα Μέι) που καταψήφισαν τα νέα μέτρα με πρόφαση τον περιορισμό των ελευθεριών. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από την πλειοψηφία των 40 εδρών που διατηρεί ο πρωθυπουργός στη σημερινή σύνθεση της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση Τζόνσον πέτυχε επίσης την έγκριση του υποχρεωτικού εμβολιασμού του προσωπικού πρώτης γραμμής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ξανά χάρη στις ψήφους των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, αφού αρκετές δεκάδες Συντηρητικοί βουλευτές είχαν αντιρρήσεις και σε αυτό το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως εάν η εσωκομματική «ανταρσία» επαναληφθεί και σε επόμενη περίπτωση κρίσιμης ψηφοφορίας στη βουλή, τότε δεν αποκλείεται ο Μπόρις Τζόνσον να βρεθεί αντιμέτωπος με τρικυμία που δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα