ΑΘΗΝΑ
21:51
|
05.11.2024
Σε ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη αποδίδουν το θάνατό του οι ειδικοί. Θεωρούν πως δεν οφείλεται σε προβλήματα υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταπέλτης είναι οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για τα όσα συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος τον Σεπτέμβριο του 2018 και οδήγησαν στο θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

«Είδα παρά πολύ μανία. Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλέφτη. Οι κλωτσιές έβρισκαν και στο τζάμι και στο κεφάλι του» ανέφερε ένας μάρτυρας του περιστατικού, περιγράφοντας τον Ζακ ως έναν άνθρωπο φοβισμένο και παραδομένο.

«Η εντύπωση μου ήταν ότι τον σκότωσαν στο ξύλο. Και πολύ πιο γρήγορα θα μπορούσε να είχε φύγει από τη ζωή. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα. Τους φώναζα «θα τον σκοτώσετε και επέμεναν έξαλλοι». Αισθανόμουν ότι τον χτυπούσαν με τέτοιο τρόπο για να τον τιμωρήσουν. Ήταν η οργή…» περιέγραψε από την πλευρά της μια γυναίκα συνταξιούχος αστυνομικός που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο.

Στο μεταξύ, τόσο οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαυριανού, που συνέταξαν την ιατροδικαστική έκθεση, όσο και ο γιατρός Χρήστος Ευτυχιάδης, που υπέγραψε την ιστολογική έκθεση του 33χρονου, κατατείνουν πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν έχασε τη ζωή του λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, αλλά εξαιτίας ισχαιμικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα του περιστατικού.

«Η καρδιά του δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν φυσιολογικότατη. Το ήπαρ ήταν λιπώδες που προέρχεται από διάφορους λόγους, χρήση φαρμάκων, αλκοόλ και άλλα. Ο θάνατος όταν σχετίζεται με το ήπαρ δεν είναι άμεσος, είναι μια αργή εξέλιξη, δεν αποδίδονται αιφνίδιοι θάνατοι σε αυτό. Ο οργανισμός του ήταν επιβαρυμένος δεν ήταν υγιής άνθρωπος αλλά δεν έπαιξε σχέση με το θάνατο, αν και αυτό να το πει αρμόδιος είναι ο ιατροδικαστής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευτυχιάδης, αποκλείοντας το σενάριο να είχε ήδη υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο πριν από την επίθεση.

Ερωτηθείσα και η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαυριανού εάν υπήρξε κάποιο εύρημα που να οδηγεί στο συμπέρασμα προηγούμενου νοσήματος υπεύθυνου για το θάνατό του, είχε πει: «Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα». Σε ανάλογο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η κατάθεση του Νίκου Καλογριά.

Διαφορετική άποψη εμφάνισε μόνον ο ιατροδικαστής- πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη. Όπως κατέθεσε η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν μεν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις στο μυοκάρδιο αλλά αυτές, κατά τον ίδιο, δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα στο κοσμηματοπωλείο αλλά σε προγενέστερο χρόνο του συμβάντος.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε το αίτημα των συνηγόρων να μην παρακολουθεί τη δίκη ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Πουλής γιατί τα σχόλια του ΄θίγουν ορισμένους παράγοντες της δίκης. Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε πως πρόκειται για προσπάθεια επίθεσης στην ελευθερία του τύπου. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του 336 παρ. 1 ΚΠΔ, καθώς τα αδικήματα της δυσφήμισης και της εξύβρισης είναι κατ’ έγκληση διωκόμενα. Τελικά το άιτημα αποβολής του δημοσιογράφου απορρίφθηκε από την έδρα.

ΠΗΓΗ: Dikastiko.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά και στο Βουπράσιο Δυτικής Αχαΐας

Ένοπλο επεισόδιο στην Κυψέλη με έναν νεκρό και έναν τραυματία

Προεδρικές Εκλογές 2024: Οι Ηνωμένες Πολιτείες στις κάλπες

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα