ΑΘΗΝΑ
02:54
|
07.07.2024
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τους Έλληνες σε Νότια Αφρική, Ουγκάντα και Τανζανία και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες αυτές λόγω της πανδημίας συζήτησαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην βοήθεια της Ελλάδας, της Αποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδας και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την βοήθεια σε εμβόλια λόγω πανδημίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επίσης εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση για την συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόδωρο επιβεβαιώνοντας πως «είναι πολλά εκείνα τα οποία μας συνδέουν, αλλά κυρίως η ιεραποστολή, η προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες που έχει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας». Αναφέρθηκε επίσης στις «αδελφικές σχέσεις» με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκτιμώντας πως ταυτίζονται με την καλή και αποδοτική συνεργασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψηφιοποιείται και … η Εκκλησία της Ελλάδος: Τι αλλάζει

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Βουλγαρία: Σε εκκλησιαστική ενότητα καλεί ο νέος Πατριάρχης Δανιήλ

Ινδία: 121 οι νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική τελετή (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα