ΑΘΗΝΑ
20:09
|
10.05.2024
Προηγήθηκε ένταση μετά τα σχέδια για εξοπλιστικά προγράμματα Ισπανίας - Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, είχε σήμερα μετά τις 6.30 το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας συνόδευσε τον Ισπανό ομόλογό του το γραφείο του, εστιάζοντας τις συζητήσεις τους στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην κατάσταση στη Βόρεια Αφρική. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν σε εξελίξεις που αφοορύν τη Λιβύη, και τη Λευκορωσία, καθώς και σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το μεταναστευτικό και η διεύρυνση της ΕΕ.

Οι δύο υπουργοί είχαν προγραμματίσει να κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και ακολούθως να συνεχίσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται πως πριν περίπου ένα μήνα η ελληνική κυβέρνηση είχε εκφράσει την έντονη ενόχλησή της με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Τουρκία για την 7η Ισπανο-τουρκική σύνοδο όπου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο  Σάντσεθ, προαναγγέλλοντας κοινά εξοπλιστικά προγράμματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν» για Μητσοτάκη: Ήρθε σαν τον κλέφτη

Ρωσία: Ξανά πρωθυπουργός ο Μιχαήλ Μισούστιν (upd)

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα