ΑΘΗΝΑ
10:03
|
25.04.2024
Ιταλίδα δημοσιογράφος πήγε να κάνει ρεπορτάζ για την πορεία των εμβολιασμών και αντιεμβολιάστρια βουλευτής της επιτέθηκε και την κράτησε όμηρο μαζί με το συνεργείο της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ρουμανία, όταν Ιταλίδα δημοσιογράφος πήγε να κάνει ρεπορτάζ για την πορεία των εμβολιασμών και αντιεμβολιάστρια βουλευτής της επιτέθηκε και την κράτησε όμηρο μαζί με το συνεργείο της στο γραφείο της.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος της RAI Λουτσία Γκοράτσι πήγε να κάνει ένα ρεπορτάζ για την κατάσταση της πανδημίας στη Ρουμανία.

Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί τι θα πάθαινε όταν θα πήγαινε να πάρει συνέντευξη από την βουλεyτή και ηγέτιδα του αντιεμβολιαστικού κινήματος Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα που διακηρύττει ότι η πανδημία είναι το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα.

«Ποια πανδημία; Κανείς δεν πέθανε! Θα κριθούν όλοι! Θα γίνει μία δεύτερη δίκη της Νυρεμβέργης!» είπε η Σοσοάτσα, βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Ρουμανικής Ιθαγένειας. Όταν η δημοσιογράφος της ζήτησε να παραμείνει στα καταγεγραμμένα στοιχεία, η ακροδεξιά βουλευτής κλείδωσε την Γκοράτσι και το συνεργείο της στο γραφείο. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και έκανε λόγο για επίθεση των δημοσιογράφων στο πρόσωπό της.

Η Γκοράτσι κατάφερε τελικά να βγει έξω, συνάντησε τους αστυνομικούς και επέστρεψε μαζί τους στο γραφείο, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε, με τον σύζυγο της Σοσοάτσα  να την χτυπά ενώπιον των αστυνομικών, που έμειναν αδρανείς. Μάλιστα η Ρουμάνα βουλευτής τους προέτρεψε να συλλάβουν τους δημοσιογράφους και να διαγράψουν το υλικό που «τράβηξαν».

Η Γκοράτσι και το τηλεοπτικό συνεργείο μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι οκτώ ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας.

Πηγές: Domani

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα