ΑΘΗΝΑ
16:50
|
25.04.2024
Στο επίκεντρο θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων,εμπορίου και συνεργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη τηλεδιάσκεψη από το 2016 πραγματοποίησαν σήμερα Αμερικανοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι με κεντρικό ζήτημα τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα οικονομικής συνεργασίας.

Σε κοινή ανακοίνωση αξιωματούχοι των δύο πλευρών αναφέρουν πως αναγνώρισαν τη σημασία «αποκατάστασης» των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων  και διαβεβαίωσαν πως θα διευρύνουν τη μεταξύ τους συνεργασία και τον συντονισμό ευρύτερα σε διάφορους τομείς.

Στην ίδια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε και το Στέιτ Ντηπάρτμεντ γίνεται αναφορά στα θέματα συζήτησης στα οποία συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη υποδομών, η πρόσβαση παλαιστινιακών προϊόντων στις αγορές των ΗΠΑ, αμερικανικοί κανονισμοί στο εμπόριο, χρηματοπιστωτικά ζητήματα, η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα (κατεχόμενα…) παλαιστινιακά εδάφη,  περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και τρόποι συνεργασίας και σύνδεσης αμερικανικών και παλαιστινιακών επιχειρήσεων.

Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν σε κρίσιμα ζητήματα με στόχο την προώθηση της «οικονομικής ευημερίας του παλαιστινιακού λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα