ΑΘΗΝΑ
02:39
|
06.07.2024
Με 168 ψήφους υπέρ και 128 κατά υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μετατάξεις στην ΕΥΠ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 168 ψήφους υπέρ και 128 ψήφους κατά υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εκκαθαρίσεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και την έγκριση των δαπανών για την επιτήρηση των εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινής.

Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε καταγγείλει την τροπολογία, κάνοντας λόγο για εκκαθαρίσεις μη αρεστών και συγκρότηση της ΕΥΠ στα μέτρα του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ (σ.σ. το πρακτικό με τη θέση που πήρε κάθε βουλευτής ξεχωριστά δεν έχει ακόμα αναρτηθεί) η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ Παρασκευής σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον… εθελοντισμό και προκάλεσε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα