ΑΘΗΝΑ
06:47
|
20.04.2024
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις κυρώσεις της και να λάβει «πρωτόγνωρα μέτρα» εναντίον της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις κυρώσεις της και να λάβει «πρωτόγνωρα μέτρα» εναντίον της Ρωσίας, εάν η Μόσχα εντείνει την επιθετικότητά της απέναντι στην Ουκρανία, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή τόνισε ότι η ΕΕ συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ για να καταλήξει στις επιλογές που θα έχει πέραν των υφιστάμενων στοχευμένων κυρώσεων που έχει επιβάλει στον ενεργειακό και χρηματοοικονομικό τομέα της Ρωσίας, τα προϊόντα διπλής χρήσης και τον αμυντικό τομέα.

«Η απάντησή μας σε οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθετικές ενέργειες ενδέχεται να έχει τη μορφή σοβαρής κλιμάκωσης και επέκτασης των ήδη υφιστάμενων κυρώσεων», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Και φυσικά είμαστε έτοιμοι να λάβουμε επιπλέον, πρωτόγνωρα μέτρα με σοβαρές επιπτώσεις για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η ΕΕ βλέπει τη συμπίεση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Μολδαβία ως «κατάφωρη προσπάθεια» της Μόσχας να εκφοβίσει τη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κισινάου, σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Βλέπουμε την απροκάλυπτη προσπάθεια εκφοβισμού της μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης της Μολδαβίας, πιέζοντας την για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μια εποχή υψηλών τιμών ενέργειας», είπε η επικεφαλής της Κομισιόν.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας από αυτού του είδους τα κυνικά γεωπολιτικά παιχνίδια ισχύος», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: AME-MΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα