ΑΘΗΝΑ
07:23
|
03.05.2024
Η 24χρονη Αμάντα, που είναι παράλληλα φοιτήτρια ιατρικής, είναι ήδη γνωστή στη μουσική σκηνή της Νορβηγίας, όπου και μεγάλωσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη-Tenfjord που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Νορβηγία επέλεξε σήμερα η ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Γιουροβίζιον του 2022 που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Τορίνο.

Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν μία από τους 28 καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων της ΕΡΤ.

Η Γεωργιάδη πέρασε στην τελική πεντάδα και τελικά ήταν η επικρατέστερη υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας τον ερχόμενο Μάιο στην Ιταλία.

Ποια είναι η 24χρονη τραγουδίστρια

Η Αμάντα Γεωργι΄άδη-Τένφγιορντ που είναι παράλληλα φοιτήτρια Ιατρικής, παρουσίασε το πρώτο της άλμπουμ, «First impression» αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Το τραγούδι «Then I fell in love», στο δεύτερο άλμπουμ της, γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο τοπ 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το Netflix συμπεριέλαβε το τραγούδι της «Troubled Water» στην σειρά «Spinning out».

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα