ΑΘΗΝΑ
10:44
|
23.04.2024
Καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που μπροστά στον εναγκαλισμό της με τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας βάζει σε δεύτερη μοίρα τη ζωή…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την σιγή ιχθύος που τηρούν τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην εκτενή ανακοίνωση το ΜέΡΑ5 παρατηρεί ότι όσο και να σιγούν «τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα» η αλήθεια δεν κρύβεται αφού «η εργαλειοποίηση της επιστήμης από τη Μητσοτάκης ΑΕ δεν μπορεί να διαρκεί στο διηνεκές».

Το ΜέΡΑ25 παρατηρεί πως από την όλη υπόθεση μπορούν να εξαχθούν ορισμένα βασικά συμπεράσματα. Εκτιμά έτσι πως ο πρωθυπουργός «ψεύδεται εν γνώσει του εντός της βουλής για ζητήματα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου», πως η επαρχία «είναι παρατημένη στη μοίρα της, όχι μόνον αναπτυξιακά αλλά και υγειονομικά» και πως οι υπουργοί «ψεύδονταν  εν γνώσει τους» ως προς τον αριθμό των εν λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα έχει πρόσθετη αξία «γιατί προέρχεται από τους ίδιους τους κυβερνητικούς επιστήμονες», διότι καταδεικνύει με τον «πιο προφανή τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες μιας κυβέρνησης που μπροστά στον εναγκαλισμό της με τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαθούν ζωές». Καταλήγει έτσι στο συμπέρασμα ότι «το να τους σταματήσουμε με τη συλλογική μας δράση είναι η μόνη ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας και η καθεμία από εμάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα