ΑΘΗΝΑ
01:57
|
05.10.2024
Έγιναν περισσότερες από εκατό συλλήψεις. Ποινές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

110.000 πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά COVID-19, κυκλοφορούν στη Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP από το περιβάλλον του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν.

Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από εκατό συλλήψεις,  στις 400 έρευνες που έχουν ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι όταν και τέθηκε σε ισχύ το υποχρεωτικό υγειονομικό πάσο σε ορισμένα μέρη, δήλωσε ο υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Οι συλλήψεις έχουν στόχο τόσο τα δίκτυα διακήνησης των πλαστών πιστοποιητικών, όσο και τους κατόχους τους, διευκρίνησε ο κ. Νταρμανέν, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες προχωρούν με δυσκολία καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει συνέργεια γιατρών και νοσηλευτών για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών.

Έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις για καταδίκες σε φυλάκιση με αναστολή για κατόχους των πιστοποιητικών αυτών, με ποινές που φτάνουν έως και τα πέντε χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε εξάλλου υπέρ της παύσης της δίωξης ανθρώπων που είχαν στην κατοχή τους πλαστά πιστοποιητικά, αλλά επιθυμούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες.

Όσο αφορά στα τρέχοντα στοιχεία για την πανδημία στη Γαλλία, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, σχεδόν 3.000 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τους 4.000 την εορταστική περίοδο.

Πηγή: www.europe1.fr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Οργή για πλειστηριασμό εργατικής κατοικίας ΟΕΚ παρότι απαγορεύεται από τον νόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα