ΑΘΗΝΑ
06:37
|
08.05.2024
Γιατί δεν μπορεί να αποτελεί έγκλημα η δημοσίευση των εγκλημάτων πολέμου, αλλά τα ίδια τα εγκλήματα και μόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμαρτυρία υπέρ της απελευθέρωσης του Αυστραλού ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ,προγραμματίζουν για το ερχόμενο Σάββατο στις 11.00 το πρωί στο Μοναστηράκι συλλογικότητες και μέλη της ομάδας υποστήριξης του αιτήματος #FreeAssange#Greece.

Σε ανακοίνωσή της η ομάδα υποστηρικτών του Τζούλιαν Ασάνζ στην Ελλάδα ζητά την άμεση απελευθέρωση του ιδρυτή της ιστοσελίδας WikiLeaks και την κατάργηση της δικαστικής απόφασης των δικαστηρίων της Βρετανίας να εκδοθεί στις Η.Π.Α.

Τονίζει πως «δεν μπορεί να αποτελεί έγκλημα η δημοσίευση των εγκλημάτων πολέμου, αλλά τα ίδια τα εγκλήματα και μόνο» επισημαίνοντας πως οι εν λόγω εγκληματίες δεν βρίσκονται καν σε νομική δίωξη, όποτε η άμεση απελευθέρωση του Ασανζ είναι το αυτονόητο δίκαιο αίτημα του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης για την άμεση και πλήρη απελευθέρωση του και απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Πόσο θα συνεχιστεί η φυλακιση του Ασάνζ;


O συνιδρυτής των Wikileaks ζεί τη ζωή του φυλακισμένος όπως δήλωσε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο η σύζυγός του Στέλλα Μόρις: «Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο Τζούλιαν κρατείται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας Μπελμάρς και επί της ουσίας τελεί υπό κράτηση από τις 7 Δεκεμβρίου του 2010 . Δηλαδή είναι σε φυλακή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εδώ και 11 χρόνια. Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό;»

Ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks, Κριστίν Χράφνσον δήλωσε νωρίτερα:

«Η ζωή του Τζούλιαν βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε σοβαρό κίνδυνο. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με το δικαίωμα των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν και να επικοινωνούν υλικό που φέρνει σε δύσκολη θέση τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς και τις κυβερνήσεις. Πρόκειται για το δικαίωμα ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου μέσου επικοινωνίας να μπορεί να δημοσιεύει χωρίς να απειλείται από μια επιθετική εξουσία»


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα