ΑΘΗΝΑ
02:18
|
27.04.2024
Επεισόδιο προκλήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδιο προκλήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε το λόγο και αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η παραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στους θανάτους από την πανδημία.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν σάλο και στα έδρανα επικράτησε ένας χαμός από τους παρεβρισκόμενους βουλευτές της ΝΔ.

Μάλιστα παρενέβη ο πρόεδρος της συνεδρίασης και ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης άδειασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας «άστοχη» και «παρεξηγήσιμη» τη φράση περί δολοφόνων, ενώ έντονες ήταν κι αντιδράσεις των κομμάτων.

Παίρνοντας εν συνεχεία το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι βουλευτές έγιναν μάρτυρες μιας «αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους. Η Βουλή του ζητάει να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο».

Πηγές: Βουλή TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα