ΑΘΗΝΑ
00:18
|
06.10.2024
Ξεκίνησε το πρώτο βήμα για την συναρμολόγηση της πρώτης προηγμένης φρεγάτας Belh@rra από τις τρεις που έχει παραγγείλλει η Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε η ναυπήγηση του μέρους της καρίνας της πρώτης γαλλικής φρεγάτας FDI (Frigate Defense and Intervention), γνωστής και ως «Belh@rra», που προορίζεται για την Ελλάδα, στο ναυπηγείο της κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας. Αυτό θεωρείται το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συναρμολόγηση της FDI, που έχει παραγγελθεί από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό και αναμένεται να παραδοθεί το 2024.

Στην επίσημη τελετή έναρξης ναυπήγησης του σκάφους παρέστησαν από ελληνικής πλευράς σε χώρο της στεγασμένης ναυπηγικής κλίνης όπου εκτελούνται οι εργασίες ναυπήγησης ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, Θάνος Ντόκος.

 Στο πλαίσιο της παρουσίασης, τέθηκε σε λειτουργία και το «σήμα κατατεθέν» των φρεγατών «Belh@rra», ο ενσωματωμένος ιστός (κατάρτι) που ονομάζεται Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM). Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα με ραντάρ εντοπισμού και πλήθος «έξυπνων» λειτουργιών, που κατασκευάζεται ξεχωριστά από το υπόλοιπο πλοίο. Η Naval Group σηματοδοτεί με αυτό τον τρόπο την έναρξη των δοκιμών του ολοκληρωμένου συστήματος μάχης, με το οποίο θα είναι εξοπλισμένες οι φρεγάτες ενώ στόχος είναι το σύστημα μάχης PSIM να είναι «ετοιμοπόλεμο» αρκετούς μήνες πριν την εγκατάστασή του πάνω στην πρώτη φρεγάτα.

Με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί οι δύο πρώτες από τις συνολικά τρεις ελληνικές φρεγάτες Μπελχάρα θα ναυπηγηθούν το 2025 και η ναυπήγηση της τρίτης αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα