ΑΘΗΝΑ
19:44
|
18.05.2024
Το «Αφεντικό» φέρεται να έκλεισε μια συμφωνία μαμούθ για τα μουσικά δικαιώματα του συνόλου του έργου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πολυβραβευμένος με Grammy, Μπρους Σπρίνγκστιν, φέρεται να πούλησε τα πνευματικά και μουσικά δικαιώματα των τραγουδιών του στην εταιρεία Sony Music έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως γράφει το αμερικανικό περιοδικό «Billboard» (Μπίλμπορντ) επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Με την εν λόγω συμφωνία-μαμούθ, η οποία ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως, περνάει στην κατοχή του κολοσσού στη μουσική βιομηχανία Sony Music το σύνολο του έργου του Αμερικανού μουσικού της ροκ, συμπεριλαμβανόμενων των άλμπουμ «Born in the USA» (15 φορές πλατινένιο) και «The River» (πέντε φορές πλατινένιο).  

Το τελικό ποσό της συμφωνίας ενδέχεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν ανώνυμα στους «New York Times» (Νιου Γιορκ Τιμες) επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένες να συζητήσουν το θέμα. Εκπρόσωποι της Sony και του «Αφεντικού» της αμερικανικής μουσικής σκηνής αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του περιοδικού «Billboard».

Εάν η συμφωνία Sony-Σπρίνγκστιν επιβεβαιωθεί θα είναι η τελευταία σε μια σειρά παρόμοιων εξαγορών μουσικών δικαιωμάτων το τρέχον έτος. Εντός του 2021 μουσικοί κολοσσοί απέκτησαν τα μουσικά δικαιώματα καλλιτεχνών όπως οι Ντέιβιντ Μπόουι, Μπομπ Ντίλαν, Πολ Σάιμον, Στίβι Νικς, Νιλ Γιανγκ και Κάρολ Μπάγερ Σάγκερ.

Η Warner Music αγόρασε τα δικαιώματα για το σύνολο του μουσικού έργου του Μπόουι τον Σεπτέμβριο και ο Ντίλαν πούλησε τον περασμένο Δεκέμβριο 600 τραγούδια του στην Universal Music Group έναντι 300 εκατομμύριων δολαρίων.

Με πληροφορίες από The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα