ΑΘΗΝΑ
23:29
|
19.09.2024
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου 2011.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διοργάνωσε μεγάλη «εθνική μνημόσυνη τελετή» σήμερα Παρασκευή για τον εορτασμό των 10 ετών από τον θάνατο του πατέρα του και πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος Χο Ρυόνγκ Χάε εκφώνησε την κεντρική ομιλία επαινώντας τον πρώην ηγέτη μπροστά από χιλιάδες συγκεντρωμένους στο μνημείο που βρίσκεται έξω από το Παλάτι του Ήλιου Kumsusan στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν απευθύνθηκε στο πλήθος.

Όλες οι κοινωνικές και παραγωγικές δραστηριότητες στην Πιονγκγιανγκ σταμάτησαν για περίπου πέντε λεπτά το μεσημέρι της Παρασκευής έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην ηγέτη της ΛΔΚ.

Η Κεντρική Τηλεόραση της Κορέας (KCTV) μετέδωσε ζωντανά πλάνα με σειρήνες αεροπορικής επιδρομής να χτυπούν, πολίτες να κορνάρουν μέσα από τα αυτοκίνητά τους, και ανθρώπους στην Πιονγκγιάνγκ να σταματούν για να προσκυνήσουν προς το πλησιέστερο άγαλμα ή πορτρέτο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου 2011, αν και η Πιονγκγιάνγκ έκρυβε επιτυχώς την είδηση ​​του απροσδόκητου θανάτου του μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου, όταν τελικά το ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε αμέσως την επίσημη εξουσία, ενώ στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, κατοχύρωσε περισσότερες επίσημες θέσεις και τίτλους.

ΠΗΓΗ: Nknews.org

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα