ΑΘΗΝΑ
05:45
|
06.05.2024
Νέα Δημοκρατία (33%) και ΣΥΡΙΖΑ (25%) διατηρούν την μεταξύ τους ποσοστιαία απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 8%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σταθερή διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Prorata. Η εν λόγω έρευνα πιστοποιεί και τη μεγάλη άνοδο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ), μετά τις εσωκομματικές εκλογές και τις προσδοκίες που αυξήθηκαν με την εκλογή του Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τον «Σφυγμό» του Δεκεμβρίου, τη τελευταία μηνιαία μέτρηση πολιτικών τάσεων και εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία (33%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακές απώλειες της τάξης του 1% συγκριτικά με την μέτρηση του Οκτωβρίου, διατηρώντας την μεταξύ τους ποσοστιαία απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 8%. Αντίστοιχα, οριακές μόνο μεταβολές ανιχνεύονται ως προς την επιρροή του ΚΚΕ (4.5%), της Ελληνικής Λύσης (3.5%) και του ΜεΡΑ 25 (2%).

Δημοσκόπηση Prorata – Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα ζητήματα της χώρας την τωρινή περίοδο, οι ερωτώμενοι ιεραρχούν ως πλέον σημαντικά αυτά της πανδημίας, της ακρίβεια, των χαμηλών μισθών, των συνθηκών εργασίας, τη διαφθορά και τα θέματα διαφάνειας

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, 6 στους 10 (60%) ψηφοφόρους αξιολογούν αρνητικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ σχεδόν 7 στους 10 (66%) δηλώνουν απογοητευμένοι από το κυβερνητικό έργο.

Τέλος, στη μεγάλη εικόνα, τα αποτελέσματα σκιαγραφούν εντεινόμενες συνθήκες αρνητισμού στην κοινωνία, αποκαλύπτοντας μια εικόνα δυσαρέσκειας σε σχέση με την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Ενδεικτικά, τα συναισθήματα που διακρίνονται αυτή την περίοδο σε σχέση με τα οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι η «απογοήτευση» και ο «θυμός», με την ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο να περιορίζεται ποσοστιαία οριακά πάνω από την εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή στο 34%.

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα