ΑΘΗΝΑ
05:21
|
26.06.2026
Η Space X προγραμματίζει να εκτοξεύσει το βράδυ έναν ακόμη τηλεπικοινωνιακό τουρκικό δορυφόρο Turksat.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική εταιρεία Space X του Ίλον Μασκ προγραμματίζει να εκτοξεύσει το βράδυ του Σαββάτου έναν ακόμη τηλεπικοινωνιακό τουρκικό δορυφόρο Turksat. Η εκτόξευση του Turksat 5B θα γίνει με πύραυλο Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε στην Αγγλία και στη Γαλλία από την εταιρεία Airbus Defense and Space, με σημαντική τουρκική συμβολή. Ο νέος Turksat θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεόρασης πάνω από την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική.

Ένας παρόμοιος δορυφόρος, ο Turksat 5A, είχε τεθεί σε τροχιά επίσης από την Space X τον Ιανουάριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κένυα: Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση στο Ναϊρόμπι για τα 2 χρόνια από τις διαμαρτυρίες του 2024 (upd)

Η αστυνομία της Κένυας έκανε χρήση δακρυγόνων την Πέμπτη για να διαλύσει διαδηλωτές στο Ναϊρόμπι που βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικά πυρά στο πλοίο Ever Lovely που προσπάθησε να περάσει δίχως συνεννόηση

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Αρχαιολογικά ευρήματα από το…μέλλον στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στη Βουδαπέστη ο Πιερρακάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα