ΑΘΗΝΑ
21:23
|
26.04.2024
Μπροστά στην υγεία και τη μάχη για τη ζωή, δεν υπάρχει πολιτικό κόστος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προϋπολογισμός εξυπηρετεί το σενάριο της κυβέρνησης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης στην πρώτη του εμφάνιση από αυτή τη θέση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να διαβεβαιώνει περι ολοκλήρωσης της τετραετίας αλλά οι μειώσεις φόρων λήγουν το 2022. Μπορούμε να θεωρήσουμε τον προϋπολογισμό του 2022 ως μεταβατικού χαρακτήρα που εξυπηρετεί το σενάριο της κυβέρνησης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» είπε.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στην μελέτη των Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας «Την διάβασε κανείς από την κυβέρνηση; Ποιο το υψηλότερο επίπεδο που την παρέλαβε; Δεν είναι ο πρωθυπουργός που λέει ότι δεν την γνώριζε; Ακόμα και αν δεν την γνώριζε ο πρωθυπουργός δεν προβληματίστηκε από το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που εμφανίζει η χώρα μας;» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Αν η κυβέρνηση είχε στελεχώσει τις ΜΕΘ και εκπαιδεύσει το προσωπικό δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα. Το ΕΣΥ που δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ξένο για την ΝΔ». Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι « έδωσε πρώτος το μήνυμα της χαλάρωσης, μετά κήρυξε το τέλος της πανδημίας, ενώ «κουνούσε το δάχτυλο» στους πολίτες, στους νέους που δεν πειθαρχούν και πρόσφατα στους πολίτες άνω των 60, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, επιμερίζοντας ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας.»

Από τα πυρά του κ. Κατρίνη δεν γλίτωσε και η αξιωματική αντιπολίτευση «η στάση του κ. Τσίπρα είναι λαϊκίστικη, αφού κλείνει το μάτι σε διάφορες ομάδες με όρους εκλογικής πελατείας. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Το Κίνημα Αλλαγής δε θα ακολουθήσει ούτε τη ΝΔ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον κατήφορο. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να απαιτήσει τις λύσεις που χρειάζονται οι πολίτες. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίζει μόνος του. Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, με τη νέα ηγεσία του αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο προϋπολογισμός του 2022 πλήττει ευθέως τους οικονομικά αδύναμους. Δηλαδή τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές ή υπολειτουργούσαν. Τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που ζούσαν για μήνες με 534 ευρώ. Τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βιώνουν τις αυξήσεις στα εφόδια, στα καύσιμα, στο κόστος παραγωγής. Τους 350.000 μακροχρόνια άνεργους που έμειναν εκτός κυβερνητικών ενισχύσεων μέσα στην κρίση. Τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν για μήνες και χρόνια να πάρουν τις συντάξεις τους. Και ο πληθωρισμός είναι βέβαιο ότι θα εντείνει αυτή τη δυσαναλογία. Θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερα τα νοικοκυριά, οι οικονομικά ασθενέστεροι.» ανέφερε σε άλλη στιγμή της ομιλίας του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

«Η Δημοκρατική παράταξη επέστρεψε για να γίνει η εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης σε μια σύγχρονη Ελλάδα. Σε μια χώρα ανθεκτική που μπορεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, με έναν λαό κυρίαρχο, σίγουρο και αισιόδοξο για το μέλλον του. Και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.» κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα