ΑΘΗΝΑ
13:05
|
29.06.2024
«Οι άνθρωποι φυλακίζουν τους ανθρώπους, όχι ο ιός».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, όταν αρκετές χιλιάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς. Το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση ήταν «Ελευθερία» ενώ χαρακτηριστικά ήταν και πλακάτ που έγραφαν «Οι άνθρωποι φυλακίζουν τους ανθρώπους, όχι ο ιός».

Διαδηλωτές παρέκαμψαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας, ενώ αρκετές ομάδες τα έσπασαν και η αστυνομία κατέστειλε τη διαδήλωση κατάσχοντας σημαίες, τύμπανα και μεγάφωνα.

Επτά άτομα συνελήφθησαν, μετέδωσαν αυστριακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία, ενώ απαγγέλθηκαν περισσότερες από 100 κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί δημόσιων συγκεντρώσεων. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κλάγκενφουρτ, το Ίνσμπρουκ και το Λάιμπνιτς

Η Αυστρία χαλάρωσε το τελευταίο λοκντάουν που είχε επιβληθεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός.

Η κυβέρνηση παρέτεινε, την Παρασκευή, το λοκντάουν για τους μη εμβολιασμένους για άλλες 10 ημέρες, αλλά συμφώνησε να χαλαρώσει προσωρινά ορισμένους περιορισμούς στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Με πληροφορίες από Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λέσβος: Έσβησε η φωτιά στην Αγία Παρασκευή (upd)

Ξυλοδαρμός ανηλίκου από τον πατέρα του επειδή ο 15χρονος του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος λόγω ανέμων και του φόβου για πυρκαγιά

Νέα Καληδονία: Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα