ΑΘΗΝΑ
20:52
|
07.06.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα… λόγω γιορτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα υπό την απειλή ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην ληφθούν προς το παρόν νέα μέτρα ενόψει των γιορτών ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθεί το testing προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές άφησαν να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα, και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και θα αφορούν στην Πρωτοχρονιά.

Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.831 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας εκ των οποίων τα 954 εντοπίζονται στην Αττική και τα 480 στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 662.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Το Περού ψηφίζει σε αμφίρροπη 2η εκλογική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα του «Βήματος» περί συμφωνητικού Intellexa – EYΠ για τη χρήση του Predator

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα