ΑΘΗΝΑ
05:15
|
06.05.2024
Οι περισσότεροι Βρετανοί θεωρούν πως είναι πιθανό ο Μπόρις Τζόνσον να μην είναι πρωθυπουργός μέχρι τα τέλη του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι περισσότεροι Βρετανοί θεωρούν πως είναι πιθανό ο Μπόρις Τζόνσον να μην είναι πρωθυπουργός μέχρι τα τέλη του 2022, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε σήμερα η Ipsos Mori.

Η αυξανόμενη λαϊκή οργή για τις αποκαλύψεις ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις και πάρτι όταν η Βρετανία ήταν υπό καθεστώς lockdown πέρυσι έχει προκαλέσει αμφιβολίες για την εξουσία του Τζόνσον στο εσωτερικό του Συντηρητικού Κόμματός του, με έξι στους δέκα ερωτηθέντες (62%) να πιστεύουν πως ο Τζόνσον δεν θα είναι στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Ταυτόχρονα, σε σειρά δημοσκοπήσεων φαίνεται το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να υστερεί σημαντικά των Εργατικών στην πρόθεση ψήφου, με δύο έρευνες των εταιριών Find Out Now και Redfield&Wilton να δείχνουν τους Τόρηδες πίσω από τους προαιώνιους αντιπάλους τους με διαφορά που αγγίζει για πρώτη φορά το 8%.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε χθες, Κυριακή, μια φωτογραφία που δείχνει τον Τζόνσον και περισσότερους από 12 άλλους ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ η οποία, όπως ανέφερε, ελήφθη τον Μάιο του 2020, ενόσω ίσχυε lockdown. Η απάντηση του Τζόνσον ήταν ότι επρόκειτο για συνάντηση μεταξύ συνεργατών εν ώρα εργασίας.

Εκείνη την εποχή η κυβέρνηση είχε απευθύνει σύσταση στους πολίτες ότι μπορούσαν να συναντήσουν μόνο ένα άτομο σε εξωτερικό δημόσιο χώρο, τηρώντας απόσταση δύο μέτρων.

Πηγές: The Guardian, Sky News, Europe Elects

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα