ΑΘΗΝΑ
05:38
|
19.04.2024
Η συγκέντρωση ξεκινά στις 6 το απόγευμα, με αίτημα την μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ και την άμεση απελευθέρωσή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ και την άμεση απελευθέρωσή του από τις φυλακές ασφαλείας του Λονδίνου όπου κρατείται απαιτούν σήμερα το απόγευμα υποστηριχτές της Πρωτοβουλίας Free Assange Greece με τη συγκέντρωσή τους στις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

«Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν είναι μόνος, καμία δεν είναι μόνη. Θα είμαστε στο πλευρό του Τζούλιαν για όσο χρειαστεί. Μέχρι να επικρατήσει το δίκιο, μέχρι την απελευθέρωση» αναφέρει χαρακτηριστικά στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία Free Assange Greece.

Η πλήρης ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Free Assange Greece:

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο δημοσιογράφος που μέσα από τα Wikileaks αποκάλυψε εγκλήματα του αμερικάνικου στρατού στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού, πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Εκεί αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βασανιστηρίων σε κολαστήρια όπως το Γκουαντάναμο ή ακόμα και θανατική ποινή, όπως έχουν ομολογήσει Αμερικάνοι αξιωματούχοι.

Το βλέπουμε και στη χώρα μας: Η μόνη δημοσιογραφία που αντέχει η εξουσία είναι η υποταγμένη, η ενσωματωμένη στο σύστημα. Αλλά και η δικαιοσύνη, όταν δεν υπάρχει ένα δυνατό λαϊκό κίνημα ως εξισορροπητική δύναμη, συχνά λειτουργεί ως θεραπαινίδα της εξουσίας.

Όταν λοιπόν μία εξουσία, όπως το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, θέλει να συντρίψει έναν αληθινό δημοσιογράφο, όπως ο Ασάνζ, η δικαιοσύνη από μόνη της δεν θα την αποτρέψει. Τα συναισθήματα που γεννιούνται από την υπόθεση αυτή είναι αντιφατικά.

Από τη μία η απαισιοδοξία που νιώθει κανείς όταν βλέπει τη βάρβαρη δύναμη του ιμπεριαλισμού να πέφτει πάνω σε έναν άνθρωπο. Από την άλλη το πείσμα και το σθένος του ίδιου δεν μας αφήνει να υποταχτούμε στο διαφαινόμενο συσχετισμό δύναμης.

Αν ένας οργανισμός όπως τα Wikileaks, κι ένας άνθρωπος όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ κατάφεραν να αντιστρέψουν το πανοπτικόν του Big Brother και να αποκαλύψουν τα εγκλήματα που οι ιμπεριαλιστές ήθελαν κρυμμένα, αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Στο πρόσωπο του Τζούλιαν Ασάνζ συμπυκνώνεται ο αγώνας της εποχής μας. Αν θα ζήσουμε ελεύθεροι ή σαν μοντέρνοι σκλάβοι, εξαρτάται από τον αγώνα που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε.

Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν είναι μόνος, καμία δεν είναι μόνη. Θα είμαστε στο πλευρό του Τζούλιαν για όσο χρειαστεί. Μέχρι να επικρατήσει το δίκιο, μέχρι την απελευθέρωση.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 6.00, θα είμαστε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Συντονισμένοι με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να φωνάξουμε:

Λευτεριά στο Τζούλιαν Ασάνζ!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

ΕΣΡ: Πρόστιμα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για σοβαρά παραπτώματα

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα