ΑΘΗΝΑ
01:49
|
28.04.2024
Στη φτώχεια βυθίζει τη χώρα η εκτίναξη του πληθωρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ελεύθερη πτώση της συνέχισε και σήμερα η τουρκική λίρα, που απώλεσε ακόμη 6% της αξίας της έναντι του δολαρίου, μετά τις νέες4 δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια.

Με το νόμισμα της χώρας να έχει χάσει το 50% της αξίας του από τότε που, υπό την πίεση  Ερντογάν, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ξεκίνησε να μειώνει τα επιτόκια, ο Τούρκος πρόεδρος, σε δήλωση που μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ, αλλά μαγνητοσκοπήθηκε το Σάββατο, επικαλέσθηκε τις αρχές του Ισλάμ, που απαγορεύει τον τοκισμό, για να δικαιολογήσει την πολιτική του.

«Ως μουσουλμάνος, θα κάνω ό,τι η θρησκεία μας με προστάζει να κάνω. Αν το θέλει ο Θεός, ο πληθωρισμός θα μειωθεί όταν γίνει δυνατόν», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ερντογάν, που έχει βυθίσει τον τουρκικό λαό στην φτώχεια, με την πρωτόγνωρη οικονομική πολιτική του, δεν αναγνωρίζει ούτε τις προειδοποιήσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η προσέγγισή του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στη μεγαλύτερη επιχειρηματική ένωση της χώρας, Tusiad, η οποία το Σάββατο προέτρεψε την κυβέρνηση να επιστρέψει στους «καθιερωμένους κανόνες της οικονομικής επιστήμης» για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές στις επιχειρήσεις και το κοινό.  «Γεια σου Tusiad, εσύ και οι απόγονοί σου», είπε. «Σας λέω, έχετε μία δουλειά: επενδύσεις, παραγωγή, απασχόληση, ανάπτυξη… Δεν μπορείτε να ανακατευτείτε σε αυτό που κάνουμε», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα, ο επικεφαλής της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας (TOBB), που εκπροσωπεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο παρελθόν υποστήριξε την προσέγγιση του Ερντογάν, προειδοποίησε ότι η οικονομική αναταραχή «ανησυχεί και επηρεάζει αρνητικά πολλές εταιρείες μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα