ΑΘΗΝΑ
23:41
|
18.05.2024
Η Οικονομική Εισαγγελία αποφάσισε να στείλει στο αρχείο τη δικογραφία που αφορούσε καταγγελίες περί δωροδοκίας κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Οικονομική Εισαγγελία αποφάσισε σήμερα (Δευτέρα, 20/12) να στείλει στο αρχείο τη δικογραφία που αφορούσε καταγγελίες περί δωροδοκίας κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τους πρώην επικεφαλής της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς και υπάλληλο της εταιρείας για δήθεν απόπειρα να ευνοήσουν τη διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διενήργησε η Οικονομική Εισαγγελία δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας- δωροληψίας σε βάρος τoυ πρώην υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και των πρώην βουλευτών Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό σκάνδαλο που οδήγησε σε δίκη τους επικεφαλής της εταιρείας ενέπλεξε τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν έφτασε στη δικαιοσύνη -μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η «Price Water House Coopers»- έκθεση 200 σελίδων που περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της Folli  Follie Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο. Στα επίμαχα  e-mails ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι επιχειρούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της Folli Follie, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαουρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της υπόσχεσης ωφελήματος, ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Η δίκη

Με το δρόμο της Δικαιοσύνης να έχει ανοίξει διάπλατα υπενθυμίζουμε ότι στις 10 Ιανουαρίου 2022 πρόκειται να δικαστούν για το οικονομικό σκάνδαλο ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγός του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων για απάτη επενδυτών με παραποιημένους ισολογισμούς και ψεύτικα οικονομικά στοιχεία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας), της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Πηγές: Έθνος, Εφημερίδα των Συντακτών, Dikastiko.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα