ΑΘΗΝΑ
18:11
|
26.04.2024
Η οργάνωση PETA καταγγέλλει τις οδυνηρές πρακτικές που γεμίζουν τα ταμεία πολυτελών οίκων μόδας με αιματοβαμμένα δισ. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βουτηγμένα στον πόνο και το αίμα αμέτρητων ερπετών είναι τα πολυτελή πορτοφόλια, οι βαλίτσες, οι δερμάτινες τσάντες και τα παπούτσια των μεγάλων οίκων μόδας Gucci, Louis Vuitton.

Την αγριότητα  και βαναυσότητα των αποτρόπαιων μεθόδων που εφαρμόζουν εργάτες κατ’ εντολή της εργοδοσίας σε φάμπρικες της Ινδονησίας, που συνεργάζονται με τους οίκους μόδας, κατήγγειλε η γνωστή διεθνής φιλοζωϊκή οργάνωση PETA.

Η ΡΕΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανατριχιαστικά βίντεο που κόβουν την ανάσα καθώς οι εργάτες ενθαρρύνονται να γδέρνουν φίδια και μεγαλόσωμες σαύρες ζωντανές γιατί έτσι είναι πιο εύκολη η αφαίρεση του δέρματός τους που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες της μόδας κάνοντας τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Eιδικοί ζωολόγοι επισημαίνουν πως ο αποκεφαλισμός ζωντανών ερπετών είναι εξαιρετικά οδυνηρός επειδή δεν προκαλεί ακαριαίο θάνατο. Ο εγκέφαλός τους συνεχίζει να λειτουργεί και να νιώθει ανείπωτο πόνο και ψυχολογικό στρες για περισσότερα από 30 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό.

Εξίσου οδυνηρό είναι το γδάρσιμο ζωντανών φιδιών.

Στην καταγγελία της για την εταιρία Louis Vuitton το παράρτημα της Peta στην Ασία καταγγέλλει ότι οι μέλη της που επισκέφθηκαν σφαγείο που τροφοδοτεί με δέρματα την μητρική εταιρία LVMH του οίκου μόδας και της εταιρίας Dior κατέγραψαν εργάτες να χτυπούν ζωντανά φίδια στο κεφάλι με σφυριά, να τα δένουν στον αέρα, να γεμίζουν το σώμα τους με νερό και να τα γδέρνουν.

Η ΡΕΤΑ κάνει διεθνώς έκκληση για αύξηση των πιέσεων στις εταιρίες Gucci Louis Vuitton προκειμένου να σταματήσουν αμέσως τις οδυνηρές πρακτικές σε βάρος άμοιρων ζώων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Ελεύθεροι σκοπευτές στα Πανεπιστήμια λόγω φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα