ΑΘΗΝΑ
21:58
|
22.05.2022
Στην ατζέντα κυριαρχούν η διασφάλιση της κατάπαυσης του πυρός, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, η ανταλλαγή κρατουμένων, η απελευθέρωση ομήρων αλλά και η διαδικασία ανοικοδόμησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη (21/12), στο Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα) του Καζακστάν ο 17ος γύρος διαβουλεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και την ένοπλη αντιπολίτευση, δια των εγγυητριών δυνάμεων, δηλαδή της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.

Στην ατζέντα κυριαρχούν η διασφάλιση της κατάπαυσης του πυρός, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, η ανταλλαγή κρατουμένων, η απελευθέρωση ομήρων αλλά και η διαδικασία ανοικοδόμησης, που όμως συναντά εμπόδια.

«Καμία τρίτη δύναμη από τις μεγάλες δωρήτριες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θέλουν να εμπλακούν στη διαδικασία ανοικοδόμησης, διότι δεν επιθυμούν να βοηθήσουν με κανένα τρόπο το καθεστώς. Άρα σε πολλά επίπεδα η κατάσταση είναι μπλοκαρισμένη», εξήγησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Εuronews ο Κρις Ντόιλ, επικεφαλής του Συμβουλίου Αραβοβρετανικής Κατανόησης.

Η πλευρά της Ρωσίας εκφράζει από μέρους της ανησυχία για την επανενεργοποίηση τρομοκρατικών ομάδων σε συριακό έδαφος και προτείνει ανάληψη δράσης.

Οι συνομιλίες της Αστάνα για την επίλυση της συριακής κρίσης ξεκίνησαν το 2017. Ως παρατηρητές συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, του Ιράκ, της Ιορδανίας και του Λιβάνου.

Πηγές: Εuronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Έτοιμη να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Οι Χούθι δεν είναι ενάντια στην επέκταση της εκεχειρίας στην Υεμένη

Η Ουκρανία αποσύρεται από πολλές συμφωνίες της ΚΑΚ

Λιθουανία: Σταμάτησαν οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα