ΑΘΗΝΑ
22:31
|
18.04.2024
Τα νέα μέτρα φέρνουν περιορισμό των επαφών τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους απ' την επόμενη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο πλέγμα μέτρων παρουσίασε απόψε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία της Όμικρον, που πλέον απειλεί πολλές χώρες της Ευρώπης.

Μετά τη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων ο καγκελάριος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στο κύμα που διογκώνεται μπροστά μας» και σημείωσε ότι το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ είχε συστήσει πολύ πιο αυστηρά μέτρα,  που σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση αποφάσισε να μην υιοθετήσει.

Τα νέα μέτρα φέρνουν περιορισμό των επαφών τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους απ’ την επόμενη εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Welle, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ «το αργότερο» στις 28 Δεκεμβρίου και στόχο έχουν να περιορίσουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Σολτς τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για το επόμενο κύμα και έκανε γνωστό ότι ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών με τα κρατίδια θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου.

Ενδεικτικά τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Στις ιδιωτικές συναθροίσεις θα επιτρέπονται το πολύ δέκα άτομα, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένα ή όχι. 
  • Σε περιπτώσεις όπου παρίσταται ανεμβολίαστο άτομο, μόνο ένα νοικοκυριό ακόμα θα μπορεί να συμμετέχει στη συνάντηση. Αυτό θα ισχύει όχι μόνο για τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και για τους εξωτερικούς.
  • Η πρόσβαση στα εστιατόρια παραμένει περιορισμένη μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσησης από την Covid-19.
  • Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές περιλαμβάνει αυστηρότερους κανόνες για μεγάλα γεγονότα. Ειδικότερα, από τις 28 Δεκεμβρίου δεν θα επιτρέπεται κοινό στις αθλητικές εκδηλώσεις, στις πολιτιστικές παραστάσεις, τις συναυλίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Ένα προηγούμενο προσχέδιο πρότεινε να επιτραπεί μικρότερος αριθμός συμμετεχόντων.
  • Στο μεταξύ, η οικονομική στήριξη επεκτείνεται σε εταιρείες και οργανισμούς που επηρεάζονται από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μετά τα Χριστούγεννα ο καγκελάριος είπε στους δημοσιογράφους ότι η εμπειρία των τελευταίων δύο ετών έχει δείξει ότι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δεν συντέλεσαν αρκετά στις μολύνσεις.

Πηγές: Deutsche Welle, The Local Germany

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα