ΑΘΗΝΑ
23:28
|
20.09.2024
Η διεύρυνση του ελλείμματος αντανακλά το μειωμένο πλεόνασμα στις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 8,3% στα 214,8 δισεκατομμύρια (δισ.) δολάρια το γ’ τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου. Είναι το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2006. Το εμπορικό χάσμα έχει διευρυνθεί για επτά συνεχόμενα τρίμηνα

Σύμφωνα με την πλειονότητα των οικονομολόγων και των παραγόντων της αγοράς, η διεύρυνση του ελλείμματος αντανακλά το μειωμένο πλεόνασμα στις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού. Το έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε επίσης το γ’ τρίμηνο.

Το έλλειμμα διευρύνθηκε καθώς η ισχυρή εγχώρια ζήτηση των ΗΠΑ για αγαθά συνεχίζει να υπερβαίνει την κατανάλωση από το εξωτερικό.

Δέον να σημειωθεί πως το κενό του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αντιπροσώπευε το 3,7% του ΑΕΠ το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 3,5% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2008.

Πηγές: Axios, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

ΗΠΑ: Με shutdown απειλείται ξανά η κυβέρνηση

Στις ΗΠΑ η FED μείωσε το επιτόκιο 0,50%

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα