ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.09.2024
Η διοίκηση της εταιρίας σήμερα απαίτησε οι υπάλληλοι να σημαίνουν «συναγερμό» σε περίπτωση που εντοπίσουν συνεργείο ελέγχου στο χώρο του καταστήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας λιανικής Jumbo στο Μοσχάτο αύριο το πρωί στις 9.00 έχουν  προγραμματίσει μέλη του Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο απαράδεκτο κρούσμα συμπεριφοράς της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», η εταιρία μοίρασε σήμερα το πρωί ανακοίνωση στο προσωπικό των υποκαταστημάτων της εταιρίας προκειμένου να κρούει «συναγερμό» όποιος υπάλληλος εντοπίσει συνεργείο ελέγχου στο χώρο του καταστήματος.

Τους υπέδειξε μάλιστα να χρησιμοποιήσουν την κωδική φράση «Παρακαλείται ο κ…. το όνομα του υπεύθυνου καταστήματος, να μεταβεί στο χώρο της γεννήτριας, ο κ…. στο χώρο της γεννήτριας παρακαλώ».

Στο αποκαλυπτικό έγγραφο που παραθέτει η εφημερίδα αναφέρεται ότι με τον τρόπο αυτόν ο υπεύθυνος καταστήματος και το προσωπικό θα ενημερώνεται άμεσα και θα φροντίσει «ανάλογα του προγράμματος εργασίας να πράξει ανάλογα».

#cancel_jumbo

Πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες οι καταγγελίες σε σχέση με τις αντεργατικές πρακτικές της διοίκησης της αλυσίδας λιανικής Jumbo σε βάρος των χαμηλόμισθων υπαλλήλων της.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η έντονη δυσαρέσκεια μεγάλου αριθμού χρηστών έχει κωδικοποιηθεί με το χάσταγκ #cancel_jumbo και αυξάνονται οι πιέσεις προς την εταιρία για βελτίωση της συμπεριφοράς, των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας προς τους εργαζόμενους, χάρη στη σκληρή δουλειά των οποίων αποκομίζει ετησίως κέρδη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα