ΑΘΗΝΑ
04:02
|
22.09.2024
«Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η υγειονομική κρίση θα σοβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η υγειονομική κρίση θα σοβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), Ανδρέας Ξανθός. 

«Το χρονικό όριο που βάζει το νομοσχέδιο, δηλαδή 31/03/2022, είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, ευρωπαϊκής, παγκόσμιας και εγχώριας», σχολίασε συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ξανθός, στην έναρξη της ομιλίας του στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπ. Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «αρνείται πεισματικά να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η υγειονομική κρίση θα σοβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάζεται άλλου τύπου οργάνωση του δημοσίου συστήματος, της επιδημιολογικής επιτήρησης, του ελέγχου της διασποράς αλλά και της συνολικής δημοσιονομικής υποστήριξης των αναγκαίων μέτρων». 

Στη συνέχεια, επικαλούμενος τους διεθνείς φορείς (ΠΟΥ, ECDC, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) αλλά και την επιστημονική κοινότητα της χώρας, έθεσε εμφατικά τη συνομολογούμενη από όλους  προειδοποίηση ότι οι νέες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 θα δοκιμάσουν σκληρά την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας.

Η μετάλλαξη Όμικρον, επισήμανε ο κ. Ξανθός, έχει συντρίψει το κυβερνητικό αφήγημα περί «επιδημίας ανεμβολίαστων», τονίζοντας παράλληλα πως θεωρεί τεράστιο λάθος τα περιοριστικά μέτρα να αφορούν το 1/3 της κοινωνίας, ενώ είναι γνωστό ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να είναι φορείς μετάδοσης του ιού.

Επιπλέον κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σοβαρή αποτίμηση και αξιολόγηση της μέχρι τώρα αποτυχημένης διαχείρισης, εμπιστευόμενη τους επιστήμονες και τα ερευνητικά τους πορίσματα. Και όχι απαξιώνοντάς τους, επειδή δεν τη βολεύει το «δια ταύτα» των επιστημονικών μελετών, δηλαδή η δραστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα