ΑΘΗΝΑ
20:33
|
21.05.2024
Αν κριθεί ένοχος ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ύποπτος για εσχάτη προδοσία είναι ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας και ηγέτης του πολιτικού κόμματος Ευρωαλληλεγγύη Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της χώρας.

Οι ερευνητές κατηγορούν τον Ποροσένκο για συμμετοχή στη χρηματοδότηση ανταρτών στο Ντονμπάς και συγκεκριμένα για αγορά άνθρακα από περιοχές που ελέγχονταν από τους αντάρτες το διάστημα 2014 – 2015.

Οι κρατικές αρχές φέρονται να ξόδεψαν εκείνη την περίοδο περίπου 7,6 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά άνθρακα από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Αν κριθεί ένοχος ο Πέτρο Ποροσένκο -του οποίου οι δικηγόροι χαρακτήρισαν «ανόητη» την υπόθεση- θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

«Είναι μια απολύτως ψευδής υπόθεση. Θα κοινοποιήσουμε αυτήν την υποψία μας. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτήν την μοναδική ανοησία και θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί» δήλωσε ο δικηγόρος του Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Πέτρο Ποροσένκο βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν θα πάει στις 23 Δεκεμβρίου στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών για να καταθέσει για την αποκαλούμενη «υπόθεση άνθρακα».

Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης ο πρώην επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης για τη Ζωή, Βίκτος Μεντβέντσουκ, η πρώην υπουργός Ενέργειας της χώρας Βλαντιμίρ Ντεμτσίσιν και ο επιχειρηματίας Σεργκέι Κουζιάρα.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Σφοδρές αντιδράσεις από Νετανιάχου και Γκάλαντ για την πρόταση του εισαγγελέα Χαν

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα