ΑΘΗΝΑ
08:43
|
25.04.2024
Έθεσε τις μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για να αρθεί η κυβερνητική παράλυση και «αυτή η πολύ δραματική κρίση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση του Νατζίμπ Μικάτι στο Λίβανο απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Εκτίμησε πως η διεθνής κοινότητα «είναι απίθανο να προωθήσει» την βοήθεια που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα όσο συνεχίζεται η κυβερνητική παράλυση και «αυτή η πολύ δραματική κρίση». Πρότεινε την προώθηση μίας σειράς «καθαρών μεταρρυθμίσεων» στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στο Λίβανο. Επανέλαβε την έκκλησή του για εθνική ομόνοια, ενότητα και συνεργασία, ώστε να ξεπεραστεί η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση που μαστίζει το Λίβανο εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης ο Αντόνιο Γκουτέρες κατέθεσε τη Δευτέρα στεφάνι στο μνημείο θυμάτων της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020.

Επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων όπως επίσης και με τον επικεφαλής της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

Εως 15 δισ. δολάρια ζητά ο Κεντρικός Τραπεζίτης

Νωρίτερα σήμερα ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Λιβάνου Ριάντ Σαλαμέχ σε συνέντευξή του σε αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανέφερε πως η χώρα χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση 12 έως 15 δισ. δολάρια προκειμένου να ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα