ΑΘΗΝΑ
05:03
|
08.05.2024
Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα και ο Γιώργος Κολοκασίδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεσή του διεκδικήσει το χρίσμα για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο γνωστοποίησε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ. Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με τις θυσίες των συμπολιτών μας, τις σωστές κινήσεις της κυβέρνησης, και σχηματίζοντας πλειοψηφίες στη Βουλή, πετύχαμε η χώρα μας να σταθεί όρθια στα δύσκολα. Έτσι η Κύπρος μπορεί να κάνει το άλμα στο μέλλον. Αν η χώρα μας ευημερεί αύριο, θα εξαρτηθεί σήμερα από τη βούλησή μας να παίρνουμε υπεύθυνες αποφάσεις και την ικανότητά μας να τις κάνουμε πράξεις. Μόνο μια Κύπρος σύγχρονη και ανταγωνιστική διασφαλίζει ότι η ζωή μας -και η ζωή των παιδιών μας- θα γίνει καλύτερη».

Και καταλήγει «Θέλω, όπως κι εσείς, να ζούμε σε μια χώρα που ευημερεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μια Κύπρο με καθαρό ορίζοντα στο αύριο. Όμορφη, ελεύθερη, ανοικτή στο μέλλον. Που να αντανακλά την αξιοπρέπεια των κατοίκων της και να τους εξασφαλίζει κάθε ευκαιρία για καλύτερη ζωή.»

Την υποψηφιότητά του είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα και ο δικηγόρος Γιώργος Κολοκασίδης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της διαφθοράς.

«Πολλοί συζητώντας τα κακά που μας βρήκαν θα αναφερθούν στην εισβολή και την κατοχή. Εγώ θα πω: προφάσεις και δικαιολογίες. Δεν είναι αυτή η αιτία της παρακμής μας. Το ότι χάσαμε αυτά που χάσαμε το ’74 είναι τραγωδία. Το ότι διαχειριζόμαστε αυτό που μας έμεινε με τον τρόπο που το κάνουμε είναι έγκλημα. Την κατοχή δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να την αποσείσουμε διότι υπάρχει συντριπτική η ισχύς της Τουρκίας και μεις προχωρούμε χωρίς ξεκάθαρο στόχο. Μήπως έχουμε τουλάχιστον μια πολιτεία για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι και για την οποία αξίζει να ζούμε υπό συνεχή απειλή; Δυστυχώς όχι. Από τη μια η κατοχή των Τούρκων και από την άλλη ο ασφυκτικός κλοιός της διαφθοράς», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης της υποψηφιότητάς του.

΄Δέον να σημειωθεί πως οι προεδρικές στην Κύπρο είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2023, αλλά η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει καθώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει τρίτη θητεία.

Πηγές: SigmaLive

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα