ΑΘΗΝΑ
15:32
|
20.09.2024
Η περίοδος υποβολής των προσφορών θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου 2022 και η σύμβαση εκτιμάται ότι θα υπογραφεί περί τα τέλη του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου Κυπριακού Μουσείου προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Το Νέο Κυπριακό Μουσείο, που θα γίνει στον χώρο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προβλέπεται να έχει κόστος περίπου €121 εκατομμύρια ώστε να γίνει περιφερειακά σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική αλλά και για την εμπειρία που θα προσφέρει.

Τo Νέο Κυπριακό Μουσείο της Λευκωσίας προβλέπεται να φιλοξενήσει 6.500 αρχαιότητες σε μόνιμους εκθεσιακούς χώρους όπως επίσης περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο.

Η περίοδος υποβολής των προσφορών θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου 2022 και η σύμβαση εκτιμάται ότι θα υπογραφεί περί τα τέλη του 2022.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του Έργου θα αποπερατωθούν εντός 42 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών προνοείται περίοδος 18 μηνών για την ολοκλήρωση των μουσειογραφικών εργασιών, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς και εγκατάστασης των εκθεμάτων.

Η συνολική διάρκεια για την παράδοση του Έργου είναι 60 μήνες.

Την προκήρυξη του διαγωνισμού έκανε νωρίτερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του σχεδίου στο υφιστάμενο Κυπριακό Μουσείο, παρουσία βουλευτών και του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

100 χρόνια μπροστά, ο Βαν Γκογκ και στην αντίληψη της κίνησης των αστεριών

Ξεκίνησε το φεστιβάλ Μπαρόκ στη Γερμανική Εκκλησία Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα