ΑΘΗΝΑ
12:57
|
20.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ αν είναι «υγιής».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ αν είναι «υγιής».

«Σκοπεύω να είμαι πρόεδρος για οκτώ χρόνια. Αλλά σέβομαι τη μοίρα. Η μοίρα παρενέβη στη ζωή μου πολλές φορές. Αν λοιπόν είμαι καλά στην υγεία μου, ναι, θα είμαι πάλι υποψήφιος«, δήλωσε συγκεκριμένα χθες (Τετάρτη, 22/12) στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ABC News ο 46ος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μια ρεβάνς με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν «καλοδεχούμενη» και πως μια ρεβάνς με τον αντίπαλό του το 2020 θα έκανε πιο πιθανή μια υποψηφιότητά του.

«Βέβαια, γιατί να μην θέσω υποψηφιότητα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ αν ήταν υποψήφιος; Αυτό θα αύξανε την προοπτική να κατέβω υποψήφιος», είπε συγκεκριμένα.

Δέον να σημειωθεί πως ο Τραμπ, ο οποίος σήμερα είναι 75 ετών, θα βρίσκεται κοντά στα 80 του χρόνια στον Λευκό Οίκο αν κέρδιζε μια δεύτερη θητεία, ενώ ο Μπάιντεν σε περίπτωση επανεκλογής είναι 82 ετών.

Αναφερόμενος προηγουμένως στην συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή των ακροδεξιών οπαδών του 45ου προέδρου στο Καπιτώλιο ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλό αξίωμα κι αν κατείχαν.

Ερωτηθείς επίσης για την μετάλλαξη «Όμικρον», ο Μπάιντεν δήλωσε πως ήταν δύσκολο να προβλεφθεί ο χρόνος που θα παρουσιάζονταν η επόμενη μετάλλαξη, ενώ δήλωσε πως θα κάνει rapid test προτού βρεθεί με την οικογένειά του στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων. Παράλληλα, τόνισε πως παρότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποκλεισμού των μη εμβολιασμένων από τις αεροπορικές πτήσεις, δεν αποφασίσθηκε αφού δεν είχε σχετικές συστάσεις από το επιτελείο του.

Τέλος, αναφερόμενος στην «ανταρσία» του γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια, Τζο Μάντσιν, σχετικά με την ψήφιση του εμβληματικού νομοσχεδίου κοινωνικού χαρακτήρα με κωδική ονομασία «Build Back Better», ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως θα επανέλθει στο ζήτημα, τονίζοντας ωστόσο πως εντός ενός έτους έχουν γίνει αρκετά από όσα περιλαμβάνονταν στην προεκλογική ατζέντα του.

Πηγές: ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα