ΑΘΗΝΑ
23:11
|
03.05.2024
Ο γνωστός αγωνιστής και πρώην δήμαρχος Καισιαριανής πέθανε σήμερα σε ηλικία 70 ετών μετά από σκληρή μάχη με ανίατη ασθένεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξέπνευσε σήμερα σε ηλικία 70 ετών ο αγωνιστής κατά της δικτατορίας και του Πολυτεχνείου και επί τρεις θητείες (1990-94. 1994-98 και 2002-2005)  δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μετέπειτα στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε το “ΌΧΙ” του δημοψηφίσματος. Στη συνέχεια εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου εξέφρασαν συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θανάση Μπαρτζώκα.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον σύντροφο και συναγωνιστή Θανάση Μπαρτζώκα και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, τονίζοντας ότι ο Θανάσης Μπαρτζώκας μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε αγωνιστής, που υπηρέτησε με συνέπεια τα ιδεώδη και τις αξίες της Αριστεράς.

Σε ανακοίνωση του ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Θανάση Μπαρτζώκα, χαρακτηρίζοντάς τον σπάνιο αγωνιστή, υπηρέτη της αυτοδιοίκησης και ενός δημάρχου σύμβολο της Καισαριανής, μετά τον Παναγιώτη Μακρή.

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εκφράζει τη βαθιά του θλίψη του για την απώλεια «ενός παλιού συντρόφου και συναγωνιστή, για δεκαετίες, της αυτοδιοικητικής αριστεράς».Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το έργο στην αγαπημένη του πόλη και οι παρεμβάσεις του στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, θα διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σε σχετική ανάρτησή του το ΜέΡΑ25 στο Τουίτερ επισήμανε πως ο εκλιπών ως δήμαρχος Καισαριανής επιδίωκε «πάντα ευρείες συγκλίσεις, άνοιξε γραμμές και έφερε πολλούς ανθρώπους στο κίνημα».

Στις 28 Δεκεμβρίου η πολιτική κηδεία

Η πολιτική κηδεία του Θανάση Μπαρτζώκα θα γίνει την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα