ΑΘΗΝΑ
02:05
|
20.04.2024
Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στον ΕΦΚΑ για αύριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στον ΕΦΚΑ, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία η απεργία των ομοσπονδιών ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ-ΕΦΚΑ για τις 23-24 Δεκεμβρίου ήταν παράνομη.

Μάλιστα, μετά την δικαστική απόφαση αυτή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ κάλεσε τους εργαζομένους που συμμετείχαν στην απεργία να προσέλθουν κανονικά στην Υπηρεσία τους.

Υπενθυμίζεται πως με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο Υπ. Εργασίας κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)». Ο ίδιος, σημείωσε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!».

Ωστόσο, η απεργία στον ΕΦΚΑ συνεχίστηκε κανονικά σήμερα, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλλει «τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ προκειμένου να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και εκβιάζοντας, απειλώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να εργαστούν ενόσω συμμετείχαν σε μία καθ’ όλα νόμιμη απεργία της ΑΔΕΔΥ».

Επίσης. η  ΠΟΠΟΚΠ κάνει λόγο για «τρομοκρατία που ασκήθηκε κατά των απεργών και την οποία αγνόησαν οι συνάδελφοι στο σύνολό τους». Σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ «είχε προηγηθεί η δικαστική προσφυγή της Διοίκησης του ΕΦΚΑ κατά της απεργίας μας, ωστόσο, παρά τα όσα επιχειρήθηκαν και ειπώθηκαν, η απεργία όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά ήταν μαζικότατη. Το ίδιο ίσχυσε τόσο για το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα όσο και για τις κατά τόπους συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια».

Η ΠΟΠΟΚΠ τονίζει πως «δεδομένου ότι η αυριανή απεργία της Ομοσπονδίας μας κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το αρμόδιο δικαστήριο για τυπικούς λόγους, η ΠΟΠΟΚΠ υπέβαλε αίτημα προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στον χώρο του ΕΦΚΑ αύριο Παρασκευή 24/12. Ζητήσαμε εγγράφως και από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ να πράξει το ίδιο.

Μετά το αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 24/12 για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΠΟΚΠ, στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά και δυναμικά, όπως σήμερα, γυρίζοντας την πλάτη στους εκβιασμούς και στις άθλιες μεθοδεύσεις».

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΠΟΠΟΚΠ-ΕΦΚΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Posted by Ποποκπ on Thursday, December 23, 2021

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα