ΑΘΗΝΑ
00:34
|
30.09.2024
Ως «εκρηκτική» περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού η γερμανική εφημερίδα tageszeitung.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «εκρηκτική» περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού η γερμανική εφημερίδα tageszeitung, η οποία σε ρεπορτάζ της κάνει εκτενή αναφορά στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αλλά και στο γεγονός ότι στη χώρα μας οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000.

Η γερμανική εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο «Υπερβολικά πολλοί νεκροί στην Ελλάδα» σημειώνει ότι «και στην Ελλάδα το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φθάσει στα όριά του».

Το ρεπορτάζ, με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2021, επισημαίνει ότι στην Ελλάδα νοσηλεύονται αυτή την περίοδο 661 ασθενείς στις ΜΕΘ, ενώ το όριο των 400 ξεπεράστηκε ήδη τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός τους είχε φθάσει τους 715. Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ότι στα νοσοκομεία καθημερινά περιθάλπονται εκτός ΜΕΘ πολύ περισσότεροι από 100 ασθενείς διασωληνωμένοι και με αναπνευστήρες, «με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν, όπως αποδεικνύει η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα». 

Το συμπέρασμα της μελέτης, τονίζει το γερμανικό έντυπο, είναι ότι «1.500 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη αναπνοής θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί στην Ελλάδα». Και προστίθεται ότι πεθαίνουν κάθε μέρα περίπου 100 άνθρωποι από επιπλοκές του κορονοϊού, αριθμός μεγάλος αναλογικά με τον συνολικό πληθυσμό των σχεδόν 10 εκατομμυρίων κατοίκων. 

«Μέχρι την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα, με τα δέκα εκατομμύρια κατοίκους της, είχε 20.055 θανάτους από κορονοϊό», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι λόγω των θανάτων από Covid, μπορεί η Ελλάδα να μη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όπου συγκρίνονται τα στοιχεία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης, η Ελλάδα εκφυλίζεται σε «προπύργιο θανάτου της Ευρώπης».

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, επισημαίνει ότι η μελέτη των δύο καθηγητών δίνει τις απαντήσεις που ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να του φέρει αποδείξει ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν περισσότερο από αυτούς που βρίσκονται μέσα στις μονάδες. 

Ως συνέπεια, αναφέρει η εφημερίδα, το 63% των Ελλήνων είναι δυσαρεστημένοι με τη διαχείριση της πανδημίας της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ενώ η προσδοκώμενη πορεία του εμβολιασμού απέτυχε, οδηγώντας στην επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους άνω των 60 ετών στην Ελλάδα, με την απειλή του προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως.

Πηγές: tageszeitung

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα