ΑΘΗΝΑ
08:00
|
25.04.2024
«Όσοι υγειονομικοί σε αναστολή δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου, θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ», είπε ο υπουργός Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προετοιμάζεται το έδαφος για απολύσεις υγειονομικών καθώς ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε σήμερα νομοθετική ρύθμιση, που θα καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι όσοι υγειονομικοί σε αναστολή δεν εμβολιαστούν έως τις 31 Μαρτίου, θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή των συμβάσεων των υγειονομικών έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά «στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορονοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».

Κάλεσε «όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι  «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της επέκτασής της, που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να τον επιβάλει στα σώματα ασφαλείας και άλλες κατηγορίες, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτό «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών». Και διευκρίνισε ότι «αν εξεταστεί περαιτέρω, δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα