ΑΘΗΝΑ
19:19
|
29.03.2023
Η αναιμική αύξηση του 2% δεν καλύπτει ούτε καν το νέο κύμα ακρίβειας που ροκανίζει τους μισθούς των εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλουσιότερους κατά… 13 ολόκληρα ευρώ θα βρει τους πλέον χαμηλόμισθους μισθωτούς η πρώτη μέρα του 2022 μετά την απόφαση αύξησης του κατώτατου μισθού που υπέγραψε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Με τη «αύξηση» ο νέος κατώτατος μισθός από την Πρωτοχρονιά αυξάνεται στα 663 ευρώ (από τα 650) και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ (από 29,04 ευρώ).

Η απόφαση υπογράφεται σε συνέχεια της σύμφωνης γνώμης που διατύπωσε το υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο μετά από σχετική εισήγηση του τότε αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, καθορίζεται με βάση την κείμενη νομοθεσία σε αύξηση που ανέρχεται στο 2%.

Σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, το υπουργείο αναφέρει ότι «ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη».

Ας σημειωθεί πάντως ότι η Eurostat προέβλεπε τον Νοέμβριο για την Ελλάδα εκτόξευση του πληθωρισμού στο 4,3% από 2,8% τον Οκτώβριο,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κολομβία: Εννέα στρατιώτες νεκροί σε ένοπλη σύγκρουση

Ιταλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εργαστηριακού κρέατος

Νέα πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS η Ντίλμα Ρούσεφ

Η βρετανική Λευκή Βίβλος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα