ΑΘΗΝΑ
19:33
|
09.06.2026
Απέρριψε ως αδύνατη την προοπτική ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ένταξη της Ρωσίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αδύνατη επειδή η Δύση δεν θέλει να έχει συγκρίσιμους αντίπαλους με ανάλογη επιρροή στον διεθνή στίβο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε αποκλειστική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ και το κανάλι του στο YouTube.

Απαντώντας στο ερώτημα αν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ υπό ορισμένους όρους, ιδιαίτερα με ίσους και εταιρικούς όρους, ο Λαβρόφ απάντησε ότι δεν βλέπει μια τέτοια δυνατότητα.

«Δεν βλέπω μια τέτοια κατάσταση, επειδή ολόκληρη η διαδικασία περιστρέφεται όχι γύρω από το ΝΑΤΟ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά γύρω από το ότι η Δύση δεν θέλει να έχει τους οποιουσδήποτε συγκρίσιμους αντιπάλους με ανάλογη επιρροή στον διεθνή στίβο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Αυτή η στάση των δυτικών χωρών, σύμφωνα με τον υπουργό, εξηγεί και την «υστερία απέναντι στην άνοδο της Κίνας», η οποία έχει αποδεχθεί τους κανόνες του παιχνιδιού που η Δύση «εισήγαγε στην παγκόσμια οικονομία» και με τους δυτικούς κανόνες «ξεπέρασε τη Δύση στο δικό της γήπεδο».

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκατοντάδες μετασεισμοί συγκλονίζουν τις Φιλιππίνες – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Αφγανιστάν: Η αστυνομία καταστέλει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ

«Γελούσαν»: Η χρήση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις φυλακές από το Ισραήλ – Al Jazeera

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα