ΑΘΗΝΑ
06:28
|
04.05.2024
Νέα έκκληση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους Έλληνες να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την ΠτΔ για την εξέλιξη της πανδημίας, τα νέα δεδομένα που φέρνει η παραλλαγή Όμικρον και τα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της Όμικρον για να μπορέσουμε να δώσουμε ανάσες στο Σύστημα Υγείας», δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης στις εντατικές, γεγονός που μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνου για να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι και στην μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι τα εμβόλια, και για την Όμικρον, είναι απαραίτητα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στην πανδημία είπε: «Για την πανδημία -εσείς θα αποφασίσετε για τα μέτρα- εγώ και πάλι κάνω με κάθε ευκαιρία μια έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή, το δώρο, τον μονόδρομο για την ελευθερία μας. Βλέπω με χαρά ότι κράτησε η ελληνική κοινωνία, να μην είμαστε πολύ απογοητευμένοι, υπήρξαν αλλού περισσότερες αντιδράσεις και άρνηση. Η ελληνική κοινωνία στήριξε εξ αρχής τον εμβολιασμό σε μεγάλο ποσοστό. Δυστυχώς υπάρχει και όλο αυτό το κομμάτι διστακτικών, αρνητών ή όπως αλλιώς αποκαλείται. Μακάρι σιγά-σιγά όλοι να βλέπουν τη δυσκολία και τον λάθος δρόμο που έχει η άρνηση του εμβολιασμού και να πεισθούν να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες μας, γιατί πραγματικά μόνο έτσι θα είμαστε καλύτερα για το διάστημα που έρχεται. Και να ευχηθώ και εγώ σε όλους, θα τα ξαναπούμε βέβαια, η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη, τουλάχιστον λιγότερο ταραγμένη από τη φετινή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα