ΑΘΗΝΑ
05:37
|
02.05.2024
Στους συγγραφείς Καλυβίτη, Κωστοπούλου και Μιχαηλίδη τα κρατικά βραβεία θεατρικού έργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι Βελόνες της Νεραντζιάς» του Παναγιώτη Καλυβίτη, το «HAPPY PLACE» της Ελένης Κωστοπούλου και οι «Δεκατρείς ιστορίες που πήρε το νερό» της Ελευθερίας Μιχαηλίδη, απέσπασαν από κοινού το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου έτους 2020.

Ομόφωνα, η αντίστοιχη επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού απένειμε το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά στο έργο «Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι» της Σοφίας-‘Αννας Θεοφάνους, και τρεις Επαίνους στα παιδικά θεατρικά «Κανελόριζα» της Βασιλικής Κωνσταντοπούλου, «ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ» της Σοφίας Μαργαρίτη, και «Μια Παραμυθοκόρη, Ένας Ραφτάκος και το Δέντρο που μιλούσε Παραμύθια», της Μαρίας Γαρυφαλλιάς Δενδρινού.

Το Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς έτους 2020 «Χρύσα Σπηλιώτη» απέσπασε το θεατρικό έργο «Τέσσερις Γυναίκες Αποχωρούν» του Χρήστου ‘Ανθη, και Έπαινο στο «ΦΟΥΙΤ» του Αλέξανδρου Χαντζή.

Τα Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2020 ανακοινώθηκαν σήμερα και όπως πληροφορεί η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «λόγω των δυσμενών συνθηκών με τις οποίες δοκιμάζεται η καλλιτεχνική δημιουργία, αυξήθηκε κατά πολύ το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε τα βραβεία. Επίσης, η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απονέμει και έπαινο σε έργο διακρίθηκε για την καινοτομία του.

Ως γνωστόν, οι θίασοι του ελεύθερου θεάτρου που θα εντάξουν στο ρεπερτόριό τους έργα που έχουν τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού έργου, επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟΑ για το ανέβασμα τους, με τους όρους που εκάστοτε ισχύουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα