ΑΘΗΝΑ
13:40
|
21.05.2024
Στην αναγνώριση από την κυβέρνηση Τραμπ και στις ενδείξεις για τήρηση της ίδιας στάσης από τον Μπάιντεν στηρίζεται ο Ναφτάλι Μπένετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των εποίκων στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν με ένα σχέδιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπεί στην περαιτέρω εδραίωση της κυριαρχίας του Ισραήλ στο έδαφος που κατέλαβε από τη Συρία πριν από περισσότερα από 50 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε με βάση την αναγνώριση από την κυβέρνηση Τραμπ της ισραηλινής κυριαρχίας στα Συριακά εδάφη και τις ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα αμβισβητήσει την απόφαση αυτή.

«Αυτή είναι η στιγμή μας. Αυτή είναι η στιγμή των Υψωμάτων του Γκολάν», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. «Μετά από μακρόχρονη στασιμότητα όσον αφορά στο εύρος των εποικισμών, στόχος μας σήμερα είναι να διπλασιαστούν οι εποικισμοί στα Υψίπεδα του Γκολάν», πρόσθεσε.Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή το 1967 και τα προσάρτησε το 1981. Η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας θεωρεί την κίνηση παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου . Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την κυριαρχία του Ισραήλ στα κατειλημμένα εδάφη.

Στα Υψίπεδα του Γκολάν ζουν σήμερα περίπου 25.000 Ισραηλινοί έποικοι και περίπου 23.000 Δρούζοις, οι οποίοι παρέμειναν στη γη μετά την κατάληψη της από το Ισραήλ.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Η Αραβική Σύνοδος μεταξύ γεγονότων και απαραίτητων δικαιωμάτων

Συνεχίζονται οι μάχες στο Χάρκοβο- Στο Κίεβο η Μπέρμποκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα