ΑΘΗΝΑ
16:37
|
26.04.2024
Εναέρια επίθεση με πυραύλους από την κατεύθυνση στον χώρο αποθήκευσης μπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Λατάκειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το λιμάνι της Λατάκειας της Συρίας τα ξημερώματα, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου της Συρίας το 2011, το Ισραήλ πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές κατά συριακών στόχων, με επίκεντρο κυρίως συριακά κυβερνητικά στρατεύματα καθώς και συμμαχικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και μαχητές της Χεζμπολάχ.

«Γύρω στις 03:21 π.μ., ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε εναέρια επίθεση με αρκετούς πυραύλους από την κατεύθυνση της Μεσογείου… στοχεύοντας τον χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Λατάκειας», ανέφερε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση προκάλεσε «σημαντικές υλικές ζημιές» και οδήγησε σε πυρκαγιές, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το χτύπημα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε: «Δεν σχολιάζουμε αναφορές σε ξένα μέσα ενημέρωσης».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, στις 7 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ χτύπησε ιρανικό φορτίο όπλων στη Λατάκεια, προκαλώντας σειρά αλυσιδωτών εκρήξεων, ενώ τον Νοέμβριο τρεις στρατιώτες και δύο Σύριοι μαχητές που συνδέονταν με την Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρότι το Ισραήλ σπάνια σχολιάζει μεμονωμένα χτυπήματα που πραγματοποιεί εναντίον του βόρειου γείτονά του — με τον οποίο βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο — έχει επιβεβαιώσει εκατοντάδες από το 2011.

Σύμφωνα με έκθεση του ισραηλινού στρατού, έπληξε περίπου 50 στόχους στη Συρία το 2020.

Στην πιο θανατηφόρα επιχείρηση από την έναρξη των επιδρομών, το Ισραήλ σκότωσε 57 μέλη των καθεστωτικών δυνάμεων και συμμάχους μαχητές στην ανατολική Συρία στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: Al Arabiya

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα