ΑΘΗΝΑ
23:02
|
05.07.2024
Περιορισμός στις συναθροίσεις και την διασκέδαση, αύξηση της τηλεργασίας, συντομότερα η τρίτη δόση του εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν μια «ταινία χωρίς τέλος» περιέγραψε την πανδημία ο Γάλλος πρωθυπουργός κατά την ανακοίνωση, χθες το βράδυ, των νέων μέτρων που επιβάλλονται στη χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη κρουσμάτων που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν μετά τη λήξη του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, δεν συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά ο περιορισμός όλων των δημόσιων συναθροίσεων (2000 άτομα σε ανοιχτούς και 5000 σε κλειστούς χώρους) για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Είσης θα απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, ενώ η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας και τα καφέ και τα μπαρ θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο καθήμενους πελάτες, ενώ η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στα κέντρα των πόλεων.

Να σημειωθεί ότι νέοι κανόνες για τηναπομόνωση μετά από θετικό αποτέλεσμα τεστ Covid-19 ή για περιπτώσεις επαφής με κρούσμα αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας. 

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι και η μείωση του διαστήματος ανάμεσα στη δεύτερη και στην αναμνηστική δόση, σε τρεις μήνες από τέσσερις που ήταν μέχρι τώρα.

Το προγραμματισμένο εμβολιαστικό πάσο – το οποίο θα απαιτεί απόδειξη εμβολιασμού, όχι απλώς αρνητικό τεστ, για να εισέλθει κάποιος σε δημόσιους χώρους – θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου, εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει το σχετικό σχέδιο νόμου.

Τα νέα έρχονται καθώς η Γαλλία κατέγραψε περισσότερες από 100.000 νέες μολύνσεις το Σάββατο – ο υψηλότερος αριθμός που αναφέρθηκε στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Με πληροφορίες από France24, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Βουλγαρία: Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα 2 μ. που απεικονίζει τον θεό Ερμή

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα