ΑΘΗΝΑ
06:27
|
25.04.2024
Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα παρακολουθήσουν δημοφιλείς άριες, τους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα και μπαλέτο πάνω στο 5ο κοντσέρτο για πιάνο του Μπαχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα μεταδοθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, από την ΕΡΤ2 στις 23.30.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει κάποια από τα πιο αξιόλογα στιγμιότυπα του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Καλλιμάρμαρο.

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος η ΕΛΣ επέλεξε δημοφιλείς άριες από διάσημα έργα του ρεπερτορίου της όπερας, όπως η Μαντάμ Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ο Ντον Τζοβάννι και οι Γάμοι του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, ο Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, η Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, αλλά και αποσπάσματα από τις όπερες Τροβατόρε, Αΐντα, Τραβιάτα και Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι.

Ερμηνεύουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές της όπερας όπως οι ‘Αννα Νετρέμπκο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Γιουσίφ Εϊβάζοφ.

Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνουν οι Φιλίπ Ωγκέν, Λουκάς Καρυτινός, Ντάνιελ Σμιθ, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από την εορταστική βραδιά της ΕΛΣ στην ΕΡΤ2 δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός: Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύει απόσπασμα από τη χορογραφία των RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα – Γιόζεφ Φρούτσεκ) πάνω στους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα.

Επίσης, οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ ερμηνεύουν χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου πάνω στο 5ο Κοντσέρτο για πιάνο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Η φετινή παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ |  CultureNow.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα