ΑΘΗΝΑ
07:21
|
02.05.2024
Προσπαθούν να «κερδίσουν φθηνούς πολιτικούς πόντους εις βάρος της υγείας έθνους»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πολιτικοί που αντιτάσσονται στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού προσπαθούν να «κερδίσουν φθηνούς πολιτικούς πόντους εις βάρος της υγείας έθνους», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη.

«Αυτοί που στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης κυβέρνησαν μια μεγάλη χώρα και που, παρεμπιπτόντως, ήταν υπεύθυνοι για την κατάρρευσή της, βρίσκονται τώρα στις πρώτες θέσεις εκείνων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κερδίσουν πόντους σε ένα τμήμα του πληθυσμού που έχει αμφιβολίες για το εάν ο εμβολιασμός είναι πραγματικά απαραίτητος. Αυτή είναι μια ανέντιμη στάση. Οι ικανοί άνθρωποι, που τηρούν υπεύθυνη στάση απέναντι στο εκλογικό τους σώμα και στους ανθρώπους που αναμένεται να προστατεύσουν, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν μια στάση υψηλών αρχών και να μην αποζητούν πρόσκαιρο πολιτικό όφελος εις βάρος της υγείας του έθνους», είπε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τους πολέμιους του εμβολιασμού «επικίνδυνους ανόητους». Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε, απαντώντας σε παρόμοια ερώτηση, ότι πρόκειται αι ανθρώπου που ενεργούν με «παράλογο τρόπο». Η επικεφαλής της υπηρεσίας παρακολούθησης των δικαιωμάτων των καταναλωτών, Άννα Πόποβα περιέγραψε τους πολέμιους του εμβολιασμού ως «πανικόβλητους».

Άλλοι γιατροί έκαναν πολύ πιο σκληρά σχόλια.

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου 67 της Μόσχας περιέγραψε το φαινόμενο ως «πολεμικό σκοταδισμό», ενώ ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός αναισθησιολογίας και εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο 52 της Μόσχας, Σεργκέι Τσαρένκο ήταν σύντομος: «Ηλίθιοι».

Τέλος, ο επικεφαλής παιδίατρος του Τμήματος Υγειονομικής Υπηρεσίας της Μόσχας, Ισμαήλ Οσμάνοφ, κατηγόρησε τους αντιεμβολιαστές ως «τρομοκράτες της πληροφορίας».

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα