ΑΘΗΝΑ
08:36
|
04.05.2024
Ακόμη μία προσοδοφόρα συμφωνία έκλεισε στην Τανζανία η τουρκική κατασκευαστική Yapi Merkezi.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Τανζανίας υπέγραψε σήμερα σύμβαση με την τουρκική κατασκευαστική εταιρία Yapi Merkezi προκειμένου να αναλάβει την δημιουργίας μίας σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 368 χλμ  με κόστος ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Turkish firm to build high-speed railway in Tanzania for $1.9 bln - Latest  News

Πρόκειται για έργο που αποτελεί τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου μήκους 1,219 χλμ που προωθεί η Τανζανία προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω το εμπόριομε γειτονικές χώρες.

Η τουρκική κατασκευαστική εταιρία είχε αναλάβει κατά το πρόσφατο παρελθόν τη δημιουργία άλλων δύο σιδηροδρομικών γραμμών που είναι σχεδόν έτοιμες.

Στόχος η σιδηροδρομική σύνδεση και το εμπόριο με γειτονικές χώρες

Η νέα υπό κατασκευή σιδηροδρομική γραμμή αφορά τη σύνδεση των πόλεων Μακουτοπόρα και Ταπόρα που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας και θα συνδέεται με το υπόλοιπο δίκτυο που θα οδηγεί στην εμπορική πρωτεύουσα της χώρας ,το λιμάνι Νταρ ες Σαλάαμ και την πόλη Μουάντζα που βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Βικτώρια κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα και την Κένυα.

TANZANIA- Turkish contractor Yapı Merkezi wins $1.9bn Tanzanian rail link -  REGIONAL MARITIME INFORMATION FUSION CENTER

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου που ήταν παρούσα στην τελετή υπογραφή της συμφωνίας εξήγησε πως η κυβέρνησή της θα επιδιώξει να βρει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα βρει τους πόρους επιβάλλοντας αύξηση της φορολογίας στους πολίτες.

Tanzania's President Samia Suluhu Hassan addresses delegates after the signing framework agreements with the government of Tanzania in Dar es Salaam, Tanzania December 13, 2021. REUTERS/Emmanuel Herman
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα